måndag 26 augusti 2013

Uppdrag 1 sv/so

Huset-skriv/fantisera/rita/digitalisera
Du ska skapa en karaktär som bor i din lägenhet. Du bestämmer själv hur karaktären ser ut och om det är en kille eller en tjej. Familj? Gift, sambo, ensamstående? Egenskaper? Vänner? Du skriver allt du kommer på om din karaktär så att läsaren skapar sig en så bra bild som möjligt om honom/henne.

Rita en bild på din karaktär som du sedan fotar och lägger in på din sida.

I lägenheten finns det ett inramat foto. Fotot ska visa en plats som betyder extra mycket för din karaktär. Beskriv platsen så bra du kan, så läsaren lyckas skapa sig en bild av den. Skriv även varför platsen är så viktigt/betyder så mycket för karaktären. Var hänger eller står fotografiet i lägenheten? Finns det någon anledning till att fotografiet hänger eller står just där?

Skriv om hur en helt vanlig dag ser ut för din karaktär. Vad gör han/hon en helt vanlig dag? Vad arbetar han/hon med? Fritidsintressen? Kanske umgås han/hon varje dag med någon speciell vän eller sin familj? Tänk på att inte använda ordet ”sen” för många gånger när du berättar om dagen.

Din karaktär hittar ett brev i en byrålåda som hon/han fått för länge sen. Avsändaren var en person som betydde mycket för din karaktär. Vad stod det i brevet? Skriv det! Skriv även om vem det är som skrivit brevet. Vem är det? Vad hade ni för relation? Umgicks ni? Släkt? Vän?

Slutfört och godkänt uppdrag ger dig bord och stolar till köket.